Taller d'Història Clot Camp de l'Arpa

A la recerca de la nostra identitat

PATRIMONI CONSERVAT – PATRIMONI DESTRÏT

EXPOSICIÓ AL CENTRE CULTURAL LA FARINERA DEL CLOT

  • 03/11/2022 al 17/12/2022
  •  Sala d’Exposicions Joan Alsina

El gener de 2019 es va crear una comissió veïnal per treballar la protecció del patrimoni urbà del nostre barri. El mes de maig de 2022 el govern municipal  ha aprovat una suspensió de llicències d’obres que afecta una part del Clot-Camp de l’Arpa. Durant un any no es donaran permisos de construcció i gran rehabilitació, ni tampoc s’acceptaran comunicats d’enderroc. Aquest només és un pas previ per fer realitat aquest pla urbanístic que preservi i protegeixi el patrimoni arquitectònic. Com a feines prèvies a la redacció del  pla, es redactaran fitxes dels diferents edificis amb la seva descripció, una valoració i una proposta de grau de protecció; també es faran les propostes de modificació del Pla General Metropolità (PGM)

Aquesta exposició pretén mostrar una selecció de situacions en què el patrimoni ha estat destruït o conservat, en alguns casos parcialment. Ens poden mostrar pèrdues irreversibles; conservacions parcials tot buscant un nou ús; esperes eternes a una solució de la mà de les administracions públiques amb la municipal al capdavant.

L’espai físic d’aquesta sala d’exposicions és limitat i, per tant, aquesta mostra s’ha d’entendre com una invitació a reflexionar amb els edificis i espais triats, per donar peu a un debat més ampli.  Així, queden fora d’aquesta exposició altres casos com són el de Can Miralletes; l’edifici original del Foment Martinenc; els entorns de Can Robacols; la fàbrica Alchemika; Costa i Font; la Cooperativa l’Amistat Martinenca; la Cooperativa l’Antiga del Camp de l’Arpa; la botiga de Can Budesca… Ens poden mostrar pèrdues irreversibles; conservacions parcials tot buscant un nou ús; esperes eternes a una solució de la mà de les administracions públiques amb la municipal al capdavant.

Els fets històrics s’haurien de valorar tot tenint en compte el context i circumstàncies d’aleshores.  El pas del temps ens permet veure aquests mateixos fets amb una perspectiva diferent als seus contemporanis.

Anuncio publicitario

Navegación en la entrada única

Deja una respuesta

Por favor, inicia sesión con uno de estos métodos para publicar tu comentario:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

La Teva Veu a Internet

Les dones de Sant Martí

Taller d'Història Clot Camp de l'Arpa

A la recerca de la nostra identitat

De gent i de llocs

Bloc personal sobre genealogia, país i altres dèries

Katalunien

Ein Land, seine Leute, seine Kultur, seine Sprache

overtherainbowclot

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

operaciogarzon

Recull de material sobre l'Operació Garzón

FORMACION HVAC

This WordPress.com site is the bee's knees

palomassebastia07

salud la lucha continua

marinaalamo

Smile! You’re at the best WordPress.com site ever

rosebud1941

The greatest WordPress.com site in all the land!

A %d blogueros les gusta esto: